Aqua

Aqua acoustic quality

Historia

Cristian Anelli (teknillinen johtaja ja tuotesuunnittelija) perusti Aquan vuonna 2010 Italian Milanossa.


Aqua – Acoustic Quality -laitteet eivät ole markkinoiden oikukkaiden trendien armoilla, vaan ne on suunniteltu tuottamaan erittäin korkealaatuinen äänentoisto.

Tutkimus- ja kehitystyömme on onnistunut kohdennettua tutkimusta luovaan ajatteluun yhdistämällä kehittämään innovaatioita, joiden tavoitteena on luoda elävän musiikin kokemus.

Aqua LinQ & Formula

Tärkeimmät suunnitteluominaisuudet:
• Oma Optologic R2R -järjestelmä, jossa galvaaninen eristys ja täysin irrotettavat DAC-vastustikkaat
• Erilliset R2R DAC -tikkaat, joissa vähäkohinaiset tarkkuusvastukset
• Tehokas oma FPGA-pohjainen digitaalinen dekoodaus ilman digitaalista suodatinta
• Patentoitu hybridi 2-vaiheinen XMOS xCore XE216 + FPGA
• Täysin omanlaisensa huipputehoinen digitaalinen AQlink- rajapinta (I2S-protokolla) sekä kestävä digitaalinen yhteys siirtoyksiköstä DAC-yksikköön käyttävät CAT6-kaapelia, jonka voi liittää sekä RJ45- että etherCON RJ45 -liittimeen
• oma ISDC (Isolated Synchronous Discrete Circuit) digitaalinen dekoodaus- ja kellonhallinta
• Tehokas AQ Discrete Regulator (MOSFET, J-FET, BJT) analogiselle ja digitaaliselle DAC-yksikön virtalähteelle
• MODULAARISEKSI SUUNNITELTU tuote, jossa päivitettävä monilevyinen rakenne

Aqua on aina pyrkinyt tuottamaan parhaita mahdollisia digitaali-analogia-muuntimia ja digitaalisia lähteitä.

Aqua-laitteet on aina suunniteltu ja valmistettu kokonaan Italiassa.

Aqua Formula sisältä


Missiomme on rakentaa elektroniikkaa, joka pystyy tuottamaan saman emotionaalisen kokemuksen, jonka kuuntelija saa kuunnellessaan elävää musiikkia.

Mielestämme tämä voidaan toteuttaa vain siten, että jokainen yksittäinen komponentti läpikäy usean kuuntelutestin.

Tämä ajattelutapa on ohjannut kaikkien aquan tuotteiden suunnittelua, mikä huipentui siihen, että Nonoversampling R2R -tikasteknologian valittiin laitteissa käytettäväksi muunnosteknologiaksi.

FORMULA xHD:ssä on 24-bittinen merkki-magnitudi-tikasmuunnin. Uskomme, että tämä on paras muunnostekniikka erityisesti matalan tason signaaleille.

Aqua Formula sisältä


Tämä ei vaadi kahta vaan neljää 24-bittistä vastuspankkia, joista jokainen on valmistettu erittäin matalan toleranssin erillisvastuksista.

Jokaisen kanavan tarkka R2R tikasverkko on myös galvaanisesti ja magneettisesti eristetty FPGA:sta optoliittimien avulla, minkä vuoksi kutsumme tätä järjestelmää ”optologiseksi”.


Tämä eristää täysin kaikki digitaaliset piirit – mukaan lukien kellon – analogisesta osasta, jolloin saavutetaan puhdas, kohinaton perustaso. Tämä on myös tärkeää R2R-tikkaiden differentiaalihallinnassa, jolloin saavutetaan täydellinen symmetria vastavaiheen puolikkaiden välillä. Tuloksena on korkein tonaalinen kontrasti ja luonnollisuus.

R2R-tikkaiden lähdössä on A-luokan erillinen transistoripuskuri.


Digitaalisen suodatuksen puuttuminen tarkoittaa, että tulosignaalia ei käsitellä. Alkuperäiset digitaaliset samplaukset käännetään toistetuksi ääneksi, jossa säilyy transientti muoto ja jossa vältytään transienttivärähtelyltä.


Tällä tavalla voidaan välttää myös ”intersample overs” -ongelma, mikä on erittäin tärkeää musiikin uskollisen toiston kannalta ottaen huomioon nykyiset äänitysstudiokäytännöt.

Aqua Formula sisältä

R2R-muunnosteknologiamme ansiosta ääni on luonnollinen, nopea, dynaaminen ja ilman muiden muuntimien tuottamaa pakatun musiikin vaikutelmaa. Voisimmekin sanoa, että tarkoituksemme Aqualla on saada aikaan äänitulos, joka on verrattavissa studion master-kela-kelalle -nauhurin tuottamaan tulokseen.


Jotta Aqua pystyisi tuottamaan äänen tarkan ajallisen vasteen, äänen dynamiikka ja harmonia ovat huomattavasti teknisiä mittauksia tärkeämpiä. Loppujen lopuksi ”analogisen äänen” saavuttaminen on tärkeintä.
Teemme jatkuvasti kokeita ja olemme avoimia uusille löydöille, minkä vuoksi laitteemme ovat modulaarisia ja päivitettävissä tulevaisuuden teknologialla.