Norma Audio

Norma-tuotemerkin omistaja on OPAL ELECTRONICS. Tämä yritys suunnittelee ja valmistaa elektronisia mittauslaitteita. Norman tuotteiden pohjana on ajan myötä kertynyt tekninen tietotaito ja intohimo laadukkaaseen äänentoistoon. Niissä yhdistyvät tekniikka ja rakkaus musiikkiin.

Rossi Enrico Founder & CEO

Norma toimii Cremonassa Italiassa, paikassa, jossa musiikki on aina ollut merkittävässä roolissa. Cremonassa toimivat myös Monteverdi, Ponchielli, Stradivari, Amati ja monet muut viulunrakentajat ja säveltäjät. Norma on kehittänyt ja toteuttanut hienostuneita äänenvahvistimia yli 20 vuoden ajan.

Tekninen taito ja musiikillinen herkkyys on yhdistettävä toisiinsa samalla tavalla, jolla parhaat soittimet rakennetaan. Normassa olemme vakuuttuneita siitä, että audioelektroniikan vaikutus äänentoiston lopputulokseen on paljon suurempi kuin yleisesti oletetaan. Norma-tuotteen kuunteleminen tuo tämän esille paremmin kuin sanat. Sen äänentoisto lähempänä elävää konserttitilannetta kuin koskaan aikaisemmin.

Norma-tuotteiden ääni on ainutlaatuinen, se on synteesi ominaisuuksista, jotka ovat usein ristiriidassa keskenään. Dynamiikka, nopeus ja ehdoton läpikuultavuus yhdistetään poikkeukselliseen musikaalisuuteen ja siihen, ettei kuunteluväsymystä ilmene lainkaan.

Puolijohteilla ja putkilla toteutettujen komponenttien väliset ristiriidat on vihdoinkin ratkaistu, mikä antaa tilaa puhtaalle kuuntelunautinnolle.

Norma-brändin alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1987. Ensimmäinen markkinoille tuotu laite oli NS 123 -vahvistin. Vuonna 1991 OPAL ELECTRONICS osti Norman. Tästä käynnistyi seitsemän vuoden tutkimus- ja kehitystyö, jonka aikana suunniteltiin täysin uusi tuotevalikoima.

Peruskonsepti koski elektroniikan roolia äänentoistoketjussa. Sillä on mielestämme suurempi vaikutus äänenlaatuun kuin mitä yleensä uskotaankaan.Uudistettu Norma-tuotevalikoima esiteltiin Milanon TOP AUDIO -messuilla vuonna 1997. Siitä lähtien tuotteita on päivitetty jatkuvasti alkuperäistä filosofiaa muuttamatta. Tuotteet pysyivät itse asiassa tuotevalikoimassa pitkään; tämän tarkoituksena oli myös asiakkaiden investointien arvon säilyttäminen.

Muutaman vuoden kuluttua yritys toi markkinoille sarjan integroituja IPA-vahvistimia, ja äskettäin valikoimaan on lisätty REVO-sarja, jonka tunnistaa helposti yritykselle tyypillisestä, hienostuneesta muotoilusta. Viimeisin yrityksen esittelemä tuote on REVO CD-soitin.