Fiesole 2, reference sarja (esillä)

7.300,00

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Kuvaus

VAHVAA SUORITUSKYKYÄ PIENESSÄ KOOSSA

Modernin asiantuntijan valinta, yksinkertainen pari kompakteja, passiivisia huippuluokan hifi-kaiuttimia, joilla luot loistavan, henkeäsalpaavan realistisen äänentoiston jopa pieniin kuunteluhuoneisiin.

Fiesole on Rosso Fiorentinon klassinen tuote, ensimmäinen suunnittelemamme kaiutin, jolla aloitimme toimintaamme vuonna 2007. Ensiesittelystään lähtien Fiesole on saanut arvostusta moitteettoman äänenlaatunsa, musikaalisuutensa ja erottuvan muotoilunsa ansiosta. Tiesimme, ettei ensimmäisen kaiutinmallimme päivittäminen ei olisi helppoa.
Niinpä Fiesole series 2 on edustaa uusinta tekniikkamme ja asiantuntemustamme, ja se on toteutettu edeltäjänsä saavutuksia kunnioittaen.
Fiesole oli ensimmäinen Rosso Fiorentinon kaiutin, jossa samassa komposiittirakenteessa on käytetty mekaanisesti erilaisia materiaaleja. Kukin materiaali absorboi ja vaimentaa toisen järjestelmässä käytetyn materiaalin resonanssitaajuutta. Tämän ”ryhmätyön” tuloksena saadaan uskomattoman tukeva ja vakaa kotelo, jossa paneelien värähtelyt ovat huomattavasti aiempaa vähäisempiä, jolloin äänen hienot mikro- ja makrodynaamiset yksityiskohdat saadaan parhaiten esiin.

Tätä konseptia on Fiesole series 2:ssa kehitetty edelleen lisäämällä sivuille ylimääräisiä alumiinilevyjä, uusia ja edistyneitä sisäpuolisia vaimennustyynyjä sekä kiinnitysjärjestelmä, joka pitää basso-keskiäänielementin magneetit vakaasti kiinni, mikä merkittävästi vähentää sen aiheuttaman ei-toivottujen värähtelyjen siirtymistä kaiutinelementistä kotelon etupaneeleihin.
Fiesole on kaksisuuntainen takaa tuulettuva malli. Kaikki kaiutinelementit pysyvät paikoillaan jäykässä ja vaimennetussa sandwich-etupaneelissa, joka on valmistettu paksuista alumiini- ja HDF-kerroksista.
6,5 tuuman bassoelementissä on kevyt äänikela, jonka liikerata on suuri, sekä tuuletettu ferriittimagneettijärjestelmä. Sen kartio on valmistettu Nomex-paperista. Se on erittäin jäykkää ja sen vaimennusominaisuudet ovat erinomaiset, minkä ansiosta sen vaste on erittäin tasainen keskisuurilla taajuuksilla. Kotelon sisällä erityyppiset ääntä absorboivat materiaalit yhdessä ääntä voimakkaasti levittävän äänipinnan kanssa huolehtivat siitä, että basso-keskiäänielementin modaaliset resonanssit toistuvat poikkeuksellisen neutraalisti.

Kaiuttimen etupaneelin yläosassa on Rosso Fiorentinon tavaramerkiksi muodostuneet silkkidiskanttielementti sekä uusi superdiskanttina toimiva nauhaelementti, jotka luovat hämmästyttävän yksityiskohtaisen ja laajan taajuusvasteen korkeilla taajuuksilla.

Uuden superdiskanttina toimivan nauhaelementin laaja dispersio täydentää täydellisesti sulavaa ja yksityiskohtaisesti ääntä toistavaa, italialaista 28 mm:n neodyymi-silkkidiskanttielementtiä. Superdiskantin toistama taajuusalue alkaa noin 30 kHz:stä ja ulottuu aina 100 kHz:iin saakka. Tuloksena oleva laajakaistainen taajuusvaste lisää huomattavasti toistettavan äänen ”ilmavuutta” ja luonnollisuutta ja tekee siitä todella kolmiulotteista. Nykypäivänä Fiesolen huomattavan laaja taajuusvaste on vielä mielenkiintoisempi, kun korkearesoluutioiset digitaaliset tallennusmuodot yleistyvät vinyylilevyjen rinnalla.

KORKEALAATUISEN ÄÄNEN YKSITYISKOHDAT

20 KHZ:N YLÄPUOLELLAKIN ON ELÄMÄÄ ja siksi suunnittelimme oman superdiskanttimme, 4 mm:n levyisen, ohuen alumiininauhan, jossa on kookas neodyymimagneetti ja joka pystyy tuottamaan ultraäänitaajuuksia aina 100 kHz:iin asti. Superdiskantin off-axis-dispersio on laaja ja se pystyy tuottamaan tarkasti kunkin iskuäänen alukkeen, jolloin koko kaiutinjärjestelmän tuottamaa ääni kuulostaa luonnollisemmalta ja todella kolmiulotteiselta.

ROSSO FIORENTINON KÄYTTÄMÄT NAPARUUVIT

Koska Rosso Fiorentinon kaiuttimien suunnittelussa noudatetaan kunnianhimoisia tavoitteita, on luonnollista, että myös niiden yksityiskohtiin kiinnitetään suurta huomiota. Halusimme optimoida musiikin matalien taajuuksien yksityiskohtaisuutta ja päätimme suunnitella omat naparuuvit, joihin valitsimme itse kehittämämme sekoituksen arvokkaita materiaaleja ja joiden jokaisen tuotantovaiheen tarkastamme huolellisesti. Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että koko valmistusprosessi suoritetaan Italiassa ja osittain omissa tuotantolaitoksissamme.

TEKNISET TIEDOT

Tyyppi
2-tielattiakaiutin, jonka refleksiaukko on takana
Herkkyys
87 dBspl (2,83 V, 1 m)
Nimellisimpedanssi
8 Ω (vähintään 5 Ω)
Kaiutinelementit
1 x superdiskanttina toimiva nauhaelementti
1 x ø 28 mm:n (1,1”) neodyyminen silkkidiskanttielementti
1 x ø 165 mm:n (6,5”) Nomex-kartio-bassoelementti
Taajuusvaste (±3 dB)
45 Hz–100 kHz (tyypillinen huonetilan basso vast. -6 dB @ 39 Hz)
Jakotaajuudet
2,2–30 kHz
Suositeltu vahvistinteho
50–150 W 8 Ω:iin leikkaamattomalla äänisignaalilla
Kotelo
monikerroksinen komposiittirakenne, joka koostuu alumiinilevyistä, HDF-kuitulevystä ja kumisista vaimennuselementeistä
3 erilaista sisäpuolista vaimennusmateriaalia
Mitat
Korkeus: 106,5 mm (36,4”) jalustan kanssa
Leveys: 259 mm (9,3”)
Syvyys: 315 mm (11,4”)
Nettopaino
20 kg (44 lbs) / kpl
32 kg (70,5 lbs) jalustan kanssa
Kotelon pintakäsittely
musta mattapintainen alumiininen etupaneeli
erityinen Rosso Fiorentinon silkinpehmeä, musta mattapinnoite
Sivupaneelit
Kiiltävä musta
Luonnonpähkinäpuu
Mukautettu nahkapäällyste

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Fiesole 2, reference sarja (esillä)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *