Florentia, flagship sarja (esillä)

107.000,00

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Kuvaus

FIORENTINON MESTARITEOS, SUORITUSKYKYISIN KAIUTINSARJA, OLI MEILLE KOVIN MAHDOLLINEN KAIUTINSUUNNITTELUN HAASTE, MUTTA OTIMME SEN VASTAAN JA PÄÄTIMME TOTEUTTAA SEN.

Alalla, jolla usein edelleen noudatetaan konservatiivisia, pyöristettyjä muotoja, Florentia erottuu edukseen kuin moderni, arkkitehtoninen muistomerkki. Suorat linjat ja kulmat huokuvat fyysistä läsnäoloa, voimaa ja dynamiikkaa, joille vastapainoa tuovat arvokkaat materiaalit sekä jalot ja hienostuneet rakenteelliset yksityiskohdat.

MODULAARINEN JÄRJESTELMÄ

Florentia koostuu kolmesta erillisestä osasta. Yläosan suljetussa koteloissa ovat basso-keskielementti ja alaosassa bassoelementti, ja takaa avoimessa keskimmäisessä osassa on keskielementti ja diskantti sekä jakosuodin.

ALAOSA

Tietyille rock/pop-live-esiintyksille tyypillinen musiikin emotionaalinen, kehossa asti tuntuva kokemus ja sinfoniaorkesterin todellinen, kuuntelijan ympäröivä ääni voidaan tuottaa alkuperäiselle äänelle uskollisesti vain erittäin matalalla taajuusalueella.
Florentian 2 x 12 tuuman erilliset bassoelementit on sijoitettu kaiuttimen alaosaan, ja ne toistavat alimmat bassoäänet aina alle 20 Hz:n taajuuteen saakka.
Kotelossa on käytetty laajasti jäykistäviä materiaaleja, jolla on erilaisia mekaanisia ominaisuuksia. Tämän ansiosta rakenteen värähtelyjä on onnistuttu huomattavasti vähentämään.

Kansainvälisesti johtava kaiutinelementtien valmistaja B&C speakers ja Fiorentino ovat yhteistyössä kehittäneet vaikuttavat ”Made in Italy” -kaiutinelementit. Niissä käytetään tehokasta, täysin tuuletettua neodyymimagneettijärjestelmää, ja ne on erityisesti suunniteltu suuria poikkeamia ja erittäin matalaa ilmanpainetta silmälläpitäen.

AKTIIVISET BASSOELEMENTIT

Kansainvälisesti johtava kaiutinelementtien valmistaja B&C speakers ja Fiorentino ovat yhteistyössä kehittäneet vaikuttavat ”Made in Italy” -kaiutinelementit. Niissä käytetään tehokasta, täysin tuuletettua neodyymimagneettijärjestelmää, ja ne on erityisesti suunniteltu suuria poikkeamia ja erittäin matalaa ilmanpainetta silmälläpitäen.

KESKIOSA

Kaksi keskiäänielementtiä, yksi pehmeäkalottinen diskanttielementti sekä superdiskanttina toimiva nauhaelementti on integroitu kiinteään, CNC-koneistettuun alumiini-hdf-kerroslevyyn, joka on myös muotoiltu niin, että diffraktio on äärimmäisen vähäistä. Keskiäänielementit on asennettu erityiseen avoimeen rakenteeseen, joka eliminoi tyypilliset resonanssiongelmat, jotka haittaavat useimpia keskiäänielementtien koteloita ja aiheuttavat äänen värittymistä.
Avoimen osan ylä- ja alapaneelit ovat eri kulmissa kaiuttimiin nähden ja ne on pehmustettu ääntä imevällä materiaalilla resonanssien vähentämiseksi keskitaajuuksilla. Keskimmäisen paneelin takaosa vähentää keskitaajuuksien diffraktion hyvin vähäiseksi. Yhdessä avoimen järjestelmän kanssa tuloksena on luonnollinen, selkeä, erinomaisen syvä ääni ja avoin äänimaailma.

JAKOSUODIN

Keskiosan sisään, sen takaosaan, on sijoitettu jakosuodin, järjestelmän ydin, joka koostuu kolmesta erillisestä, hyvin tuulettuvasta osasta. Tämä monitasoinen rakenne on koottu kokonaan käsin käyttäen tunnettujen erikoisvalmistajien audiofiilitasoisia komponentteja sekä muutamia Fiorentinon omia, erikoisvalmisteisia komponentteja. Tässä osassa on myös muutamia hienosäätöön tarkoitettuja komponentteja, jotta kunkin osan suhteellista tehoa voidaan suurentaa tai pienentää kuunteluhuoneiden erilaisten akustisten ominaisuuksien kompensoimiseksi.

DISKANTTI JA SUPERDISKANTTI

Diskanttielementin ja Fiorentinon itse suunnitteleman superdiskantin yhteistyön ansiosta jopa vaativimpienkin tallenteiden korkea taajuusalue ja musiikin kaikki yksityiskohdat toistuvat uskollisesti. Näiden elementtien taajuusalueet ja äänen dispersio-ominaisuudet täydentävät toisiaan, ja niillä saavutetaan yhtenäinen, ”kolmiulotteinen” äänentoisto.

YLÄOSA

Yläosassa on räätälöity 10 tuuman bassoelementti, jonka kelan liikerata on äärimmäisen suuri: Elementin särötaso on pieni ja sen iskuäänivaste on erinomainen. Tämä erittäin tasapainoinen elementti toistaa noin taajuudet 60–200 Hz, jossa useiden akustisten instrumenttien alimmat äänet kuuluvat. Sen sijoitus muiden elementtien yläpuolelle vähentää huomattavasti heijastumista. Tätä tukee myös jakosuotimen hallittu dispersiokuvio.
Tämä osa, kuten muutkin osat, on erotettu kumiosilla värähtelyjen siirtymisen ja kunkin osan välisten häiriöiden vähentämiseksi.
Osien kiinnityksen sekä erittäin pienten kotelon aiheuttamien häviöiden ansiosta kotelon QTC-arvo on erittäin hyvä, 0,71.

TEKNISET TIEDOT

Tyyppi
4-tie/suljettu ja takaa avoin lattiakaiutin
Herkkyys
89 dBspl (2,83 V, 1 m)
Nimellisimpedanssi
4 Ω
Kaiutinelementit
2 x ø 300 mm:n (12”) bassoelementit, neodyymimagneettijärjestelmät, joiden särötaso on hyvin pieni
1 x 250 mm:n (10”) basso-keskielementti, jonka särötaso on hyvin pieni, koaksiaalinen vaihepistoke, jonka vastetta voidaan säätää
2 x 165 mm:n (6,5”) keskiäänielementti, magneettijärjestelmä, jonka särötaso on hyvin pieni, erinomainen iskuäänivaste ja koaksiaalinen vaihepistoke, jonka vastetta voidaan säätää
1 x 25 mm:n (1”) erittäin lineaarinen surround-diskanttielementti, tekstiilidiskantti ja neodyymimagneetti
1 x Fiorentinon omaa tuotantoa oleva, superdiskanttina toimiva nauhaelementti
Taajuusvaste (±3 dB)
20 Hz – 100 kHz
Jakotaajuudet
60 Hz – 300 Hz – 2,3 kHz – 30 kHz
Suositeltu vahvistinteho
100–400 W, 8 Ω leikkaamaton äänisignaali
Matalimmat bassoäänet tuottavan kaiutinelementin oma vahvistin
2 x 1 050 W / moduuli (1 050 w / kaiutinelementti) – digitaalinen vahvistin
Kotelo
Sisäkotelo 19/30 mm:n massiivista HDF-kuitulevyä/koivuvaneria
sivupaneeleissa marmoriupotukset + sisäpuolinen vaimennustyyny + epäsymmetrinen sisäinen kiinnitys
10 mm:n paksuiset alumiiniset etupaneelit
5 mm:n paksuiset alumiiniset / 5 mm:n paksuiset HPL ulkoiset sandwich-sivupaneelit
Mitat
Korkeus: 1 828 mm (72”), mukaan lukien sokkeli ja piikit
Leveys: 590 mm (23,2”)
Syvyys: 738 mm (29,1”)
Nettopaino
170 kg (374,8 lbs) / kpl
Kotelon pintakäsittely
Rosso Fiorentinon oma silkinpehmeä, musta mattapinnoite
Sivupaneelit
Kiiltävä musta
Luonnonpähkinäpuu
Korkealaatuinen nahkapäällyste
Asiakkaan toiveiden mukaan kustomoitu metalliväriratkaisu

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Florentia, flagship sarja (esillä)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *